ATHO wordt compagnon van Boatex

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean velit nisi, egestas eu urna placerat, aliquam ornare sem. Quisque urna arcu, scelerisque eget leo in, dapibus mattis odio. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Nullam nec sapien eu arcu suscipit consectetur. Donec bibendum lacus nec elit malesuada finibus. Aenean mollis leo vitae enim imperdiet volutpat in eget felis. 
Doordat Boatex nog steeds door de Labour-partij financieel kort gehouden wordt is Boatex genoodzaakt om een compagnon te zoeken. Immers de bouw is bijna drie jaar bezig en er zijn nog maar 36 woningen gereed en 30 in aanbouw. Over zeven jaar moeten er zo'n 300 woningen, een appartementencomplex, een jachthaven, een motel, enz. gereed zijn. Over de laatste, het motel, beginnen echter twijfels te ontstaan. Niet zozeer over de haalbaarheid van de bouw, maar meer over het rendement van het motel. Men verwacht dat het motel in de weekends wel goed gevuld zou zijn met recreanten, maar door de week zou het voornamelijk rond moeten komen van niet-recreanten en die zullen er zeer weinig zijn in Den Helder. Dit alles nog in het positieve daglicht bekeken, namelijk tijdens de zomermaanden. Daarom beginnen er al plannen te komen voor het bouwen van appartementen, voor permanente bewoning en voor de verkoop. Dit alles in plaats van het motel. Het idee van appartementen komt niet zozeer van Boatex maar van een Nederlands bedrijf, dat met Boatex wil samenwerken.

Sinds dat Boatex met het plan van de Marina in Den Helder bezig is, zijn er verschillende projectontwikkelaars geweest die het plan van Boatex wilden overnemen. Er zijn zelfs vele miljoenen guldens geboden aan Boatex om het project in z'n geheel over te nemen. Boatex heeft dit echter altijd weten af te houden. Maar nu dat Boatex in blijvende financiële problemen zit en zo langzamerhand ook in tijdnood begint te komen, is Boatex eigenlijk wel genoodzaakt om een compagnon te zoeken. Dit zal waarschijnlijk ATHO en Trooster worden samen met het bouwbedrijf Wessels Rijsen BV (we zitten dan halverwege het jaar 1978). Maar, zo stellen ATHO en Wessels, als wij met Boatex willen samenwerken moeten er veranderingen komen. De eerste verandering is het genoemde Motel.

Contact ‌opnemen 
Heeft u ideeën voor de wijk, wilt u iets organiseren of onder de aandacht brengen bij de gemeente? Vul het contactformulier in of neem contact op met één van de  bestuursleden.
Contactformulier
Deze website is gesponsord door: