Burgerinitiatief 
‌Beleeftuin Pluto

Naast de Wijkvereniging zijn ook andere buurtbewoners erg actief. 
‌Acht ouders hebben het burgerinitiatief Beleeftuin Pluto opgepakt en zij houden jullie via deze pagina op de hoogte.
Hoe het begon...
‌In de Boatex liggen vier speelaccommodaties: speeltuin Pluto, twee kleine speeltuintjes bij Mercurius en Saturnus en sportterrein Sterrenveld. De kwaliteit van alle speeltuinen laat te wensen over en het liefst knappen we ze allemaal op. Gekozen is voor de speeltuin Pluto, omdat dit een grote speelplek is die meerdere straten en mensen met elkaar verbindt. Speeltuin Pluto kan een veel grotere functie binnen de gehele wijk hebben als deze aantrekkelijker wordt.‌ 

‌Met acht ouders hebben we daarom in 2017 de koppen bij elkaar gestoken om de grote speeltuin Pluto aan te pakken. ‌Op dit moment bestaat de speeltuin uit verouderde en traditionele speeltoestellen die aan vervanging toe zijn. Houten onderdelen hebben houtrot, de glijbaan heeft gaten, speeltoestellen zijn kapot en verwijderd en de inrichting is grauw en voor 100% verhard. De prijsvraag van de Gemeente Den Helder vorig jaar kwam als geroepen. Ons idee werd door beloond met € 5.000 en dat was de start van burgerinitiatief Beleeftuin Pluto. 

Projectgroep
‌Mirjam Kivits, Saskia Braveboer, Ferry Bijl, Lonneke Bijl, Daphne van Lunsen, 
‌Gré de Vries, Mirjam Lakeman en Cyril Kraak


Visie
‌‌‌Gezellig spelen voor jong en oud in de nautische Boatex. Een veilige, moderne, duurzame, avontuurlijke speeltuin met een buurt overstijgende functie. Een centrale plek in de wijk waar activiteiten voor de buurt plaatsvinden (vanuit de wijkvereniging). Een ontmoetingsplek voor jong(eren) en oud(ers). Een toekomstbestendige speelplek (ondersteund door de wijk) met voor elk wat wils.

Projectplan Beleeftuin Pluto
‌Benieuwd wat we gaan doen en waarom we dit doen? Lees ons projectplan
‌De komende maanden gaan we zoveel mogelijk geld proberen binnen te halen door middel van fondsenwerving, sponsoring, locatie acties en crowdfunding. Houdt deze pagina en de Facebookpagina van Wijkvereniging Boatex in de gaten!

I‌n de media
Artikel NHD 23-04-2018  
A‌rtikel NHD 31-3-2018

Foto's
‌‌Bekijk hier alle foto's die gemaakt zijn rondom de Beleeftuin.

beleeftuin genomineerd voor anwb fonds! stem op ons t/m 31 juli!

Lees meer

facebookveiling voor beleeftuin van start!

Lees meer

Opgehaald ‌van ‌de €75.000, -

15%
‌Help mee dit bedrag binnen te halen!

Beleeftuin Pluto wordt ondersteund door:

Contact ‌opnemen 
Heeft u ideeën voor de wijk, wilt u iets organiseren of onder de aandacht brengen bij de gemeente? Vul het contactformulier in of neem contact op met één van de  bestuursleden.
Contactformulier
Deze website is gesponsord door: