Beleeftuin Pluto is geopend!


Hoe het begon...
‌In de Boatex liggen vier speelaccommodaties: speeltuin Pluto, twee kleine speeltuintjes bij Mercurius en Saturnus en sportterrein Sterrenveld. De kwaliteit van alle speeltuinen laat te wensen over en het liefst knappen we ze allemaal op. Gekozen is voor de speeltuin Pluto, omdat dit een grote speelplek is die meerdere straten en mensen met elkaar verbindt. Speeltuin Pluto kan een veel grotere functie binnen de gehele wijk hebben als deze aantrekkelijker wordt.‌ 

‌Met acht ouders hebben we daarom in 2017 de koppen bij elkaar gestoken om de grote speeltuin Pluto aan te pakken. ‌Op dit moment bestaat de speeltuin uit verouderde en traditionele speeltoestellen die aan vervanging toe zijn. Houten onderdelen hebben houtrot, de glijbaan heeft gaten, speeltoestellen zijn kapot en verwijderd en de inrichting is grauw en voor 100% verhard. De prijsvraag van de Gemeente Den Helder vorig jaar kwam als geroepen. Ons idee werd door beloond met € 5.000 en dat was de start van buurtinitiatief Beleeftuin Pluto. 

Visie
‌‌‌Gezellig spelen voor jong en oud in de nautische Boatex. Een veilige, moderne, duurzame, avontuurlijke speeltuin met een buurt overstijgende functie. Een centrale plek in de wijk waar activiteiten voor de buurt plaatsvinden (vanuit de wijkvereniging). Een ontmoetingsplek voor jong(eren) en oud(ers). Een toekomstbestendige speelplek (ondersteund door de wijk) met voor elk wat wils.

Benieuwd naar ons ontwerp voor de Beleeftuin? Klik hier!

Projectgroep
‌Mirjam Kivits, Saskia Braveboer, Ferry Bijl, Lonneke Bijl, Daphne van Lunsen, 
‌Gré de Vries, Mirjam Lakeman, Saskia Marsman en Cyril Kraak
Projectplan Beleeftuin Pluto‌Benieuwd wat we gaan doen en waarom we dit doen? Lees ons projectplan
‌‌
Lokale (buurt)acties
De afgelopen maanden hebben we verschillende acties georganiseerd, zoals een rommelmarkt, Facebookveiling, loterij, crowdfunding- en flessenactie. ‌‌‌‌

‌‌NIEUW! SPONSORKLIKS ACTIE!
‌Koop jij wel eens online? Vergeet dan volgende keer niet om eerst SponsorKliks te bezoeken. ‌Via de knop van SponsorKliks kom je uit bij ruim 300 winkels waar je precies hetzelfde betaalt, ‌maar gaat er een commissie naar de Wijkvereniging. En dat gaat weer naar de Beleeftuin! ‌Je sponsort dus gratis!

I‌n de media
Artikel Helders Weekblad 15-01-2019
Artikel/filmpje NH Nieuws 12-12-2018
Artikel Helders Weekblad 25-11-2018
Artikel NHD 22-11-2018
Artikel Picture 22-11-2018
‌‌Artikel Helders Weekblad 25-10-2018
Artikel NHD 12-10-2018
Artikel NHD 06-09-2018
Artikel Helders Weekblad 09-07-2018
Artikel NHD 23-04-2018  
A‌rtikel NHD 31-3-2018 

ALLE INZET IS BELOOND! WE HEBBEN HET TOTAALBEDRAG BINNEN GEHAALD EN BELEEFTUIN PLUTO IS GEREALISEERD! #TROTS

Beleeftuin Pluto wordt ondersteund door:

Contact ‌opnemen 
Heeft u ideeën voor de wijk, wilt u iets organiseren of onder de aandacht brengen bij de gemeente? Vul het contactformulier in of neem contact op met één van de  bestuursleden.
Contactformulier
Deze website is gesponsord door: