Bouwfase vijf, de laatste in de wijk

Dan is het 5 oktober 1988. De eerste paal van de laatste huizen uit het voormalige project Boatex wordt de grond in geslagen. De verkoop van deze woningen gaat tegen de verwachting in zeer goed. Twee maanden voor dat de eerste paal is geslagen waren er al 10 van de 16 woningen verkocht.

De bouw van de woningen gaat eveneens zeer snel en op 3 mei 1989 worden de woningen opgeleverd.

Het heeft 5717 dagen geduurd tussen voorlopig contract, getekend door Boatex en de gemeente, en de dag dat ATHO de laatste huizen oplevert. In totaal zijn er door de verschillende bedrijven 555 woningen gebouwd waarvan 262 er één gezinswoningen zijn, de rest zijn de appartementen. Inmiddels is het bij iedereen wel bekend dat onze wijk is uitgebreid met drie nieuwe woningen. Eén aan de Industrieweg, één met het rieten dak en de laatste tegen over het huis met het rieten dak.

‌Voor dat ik echt afsluit, wil ik toch nog een aantal mensen/instanties bedanken voor hun informatie en foto's van de wijk; De Gemeente, de Helderse Courant, de heer Gerssen, fam. Tompot, de heer Dozy, en vele anderen.
‌‌Het ligt in mijn bedoeling om over een jaar of wat de "geschiedenis" weer op te pakken. Wij staan aan de vooravond van een aanzienlijke uitbereiding van onze wijk nl. de Poort van Den Helder. Als deze wijk is voltooid, zal het weer tijd worden om ook hiervan de geschiedenis op papier te zetten.

Gaike Dalenoord (voormalig voorzitter)
Contact ‌opnemen 
Heeft u ideeën voor de wijk, wilt u iets organiseren of onder de aandacht brengen bij de gemeente? Vul het contactformulier in of neem contact op met één van de  bestuursleden.
Contactformulier
Deze website is gesponsord door: