Het is begin mei 1981. Eén dag voordat "The Golden Anchor" en daarmee ook de zeejachthaven officieel geopend wordt. Maar voor dat het zover is komt dhr. Cohen inspecteren of alles naar wens verloopt. Tijdens de inspectie in "The Golden Anchor" is dhr. Cohen woedend. Waarom zit er een schuifpui naar buiten, in de ruimte waar de bar aanwezig is? De ontwerpers hadden tijdens de bouw namelijk een verandering aangebracht. Zoals genoemd is "The Golden Anchor" eigenlijk verkeerd om gebouwd.
Nu dachten de ontwerpers dit enigszins te corrigeren door er een schuifpui te plaatsen. Maar volgens dhr. Cohen kan dat helemaal niet. In een Engelse pub kan geen schuifpui aanwezig zijn. Dhr. Cohen geeft de opdracht dit te veranderen voordat de officiële opening zal plaats vinden. Dus moet het veranderd worden binnen 24 uur en dat zal lukken.
Op de plaats waar de schuifpui stond staat nu een raam dat uitzicht biedt op de jachthaven (dan staat u met uw rug naar de bar). Een tweede punt waar dhr. Cohen met gefronste wenkbrauwen naar kijkt is dat er in de pub alleen maar lage tafeltjes staan. Waarom zijn er geen tafeltjes waar je aan kunt staan? (hoge tafeltjes). Maar, meneer Cohen, begint één van de begeleiders van dhr. Cohen, "u kunt toch niet verwachten dat de dames, tijdens een drankje moeten blijven staan?" "Wat", zegt dhr. Cohen, "dames mogen helemaal niet in een Engelse pub komen en dit moet een Engelse pub worden!!" Dus ook dit moet binnen 24 uur worden veranderd. De lage tafeltjes moeten er uit en veranderd worden door "sta-tafeltjes". Dit is echter niet het grootste werk. Er wordt aan dhr. Cohen duidelijk gemaakt dat in Nederland de dames ook wel eens naar een café gaan. Oké zegt dhr. Cohen, maar dan wel ergens anders, gescheiden van de heren. Zodoende is er een soort vlierinkje gemaakt boven de bar, waar de dames hun drankje kunnen nuttigen. Om nu te voorkomen dat de dames de heren beneden teveel lastig vallen (ik weet het niet, maar in deze zin lijkt toch wat tegenstrijdigheid in te zitten) moet er boven op de vliering een toilet gemaakt worden voor de dames. In "The Golden Anchor" ziet het er verder keurig uit. Zo'n 6 weken geleden zijn er vanuit Engeland een aantal containers aangekomen. Hierin zat een volledig origineel interieur van een Engels pub. Maar als men nu denkt dat er verder geen problemen zijn, vergist men zich. Buiten is het nog één grote puinhoop. Het kost dhr. Cohen wel geteld één telefoontje richting de gemeente om de boel recht te zetten. Kort na het telefoontje staan veel mensen van de milieudienst te werken om de groenvoorziening in orde te brengen. Er worden vele tientallen planten gepoot en er worden op verschillende plaatsen graszoden gelegd om het geheel er wat ouder en aangekleder uit te laten zien. Toch denk ik wel eens, had ik maar even de stem van dhr. Cohen, dan had ik de gemeente ook eens een keer willen bellen, wie weet helpt dat nog een keer.
Het blijkt achteraf dat de groenaanplant alleen daar is opgeknapt, waar de officiële bezoekers langs komen om de wijk te bezichtigen. Dat er belangrijke V.I.P.'s langs komen, blijkt ook de volgende dag. Het is dan 6 mei 1981, Prins Claus verricht deze dag de officiële opening van het zeejachthaven complex. Dit in navolging van de officiële opening van Brighton Marina op 31 mei 1979 door Koningin van Engeland. Prins Claus verricht de opening door in "The Golden Anchor" een zilveren plaquette te onthullen die zich boven de openhaard bevind. Op deze plaquette valt te lezen: "Een mistige ochtend brengt een zonnige dag". Het is een, en hoe kan het anders in deze wijk, bekende zeemansspreuk, die is uitgezocht door de vrouw van burgemeester van Bruggen. De heer van Nierop, de beheerder van "The Golden Anchor" en de heer Kruitbosch, de bedrijfsleider, kunnen terugkijken op een geslaagde dag. Alhoewel men 24 uur hiervoor aardig in de problemen zat om de gestelde verbouwingen op zéér korte termijn rond te krijgen.