Beleeftuin Pluto verrast met € 15.000,-
uit Rabobank Coöperatiefonds 

Woensdagavond 21 november werd de projectgroep van Beleeftuin Pluto tijdens hun vergadering verrast door de Rabobank. We hadden een aanvraag ingediend bij het Coöperatiefonds voor de Beleeftuin van € 15.000, -. Dat de aanvraag was gehonoreerd wisten we al, maar welk bedrag de commissie had toegezegd wisten we niet. En dat dit het gevraagde bedrag was bleek een grote verrassing.
Kippenvel momentje
De hele projectgroep was echt verbijsterd toen we de cheque van € 15.000, - overhandigd kregen: “Wauw hoe gaaf is dit, wat veel! Dit is echt fantastisch nieuws. Kippenvel!” Met dit bedrag is de eindstreep van het project in zicht. Ferry Bijl, voorzitter van Wijkvereniging Boatex is enorm blij: “Dankzij deze donatie van de Rabobank zitten we al op € 70.000, - van de benodigde € 90.000, -. Die laatste 
‌€ 20.000, - gaan we ook nog voor elkaar krijgen de komende weken. Er zijn nog een aantal fondsen aangeschreven en we zijn nu bezig met sponsoring door lokale bedrijven. Begin maart 2019 gaan we van start met de Beleeftuin. We hebben er echt heel veel zin in!”

Prachtig voorbeeld van een buurtinitiatief
Marleen Groen en Sonja Berbee van de Rabobank hadden de eer om de cheque te overhandigen. Sonja: “Alle commissieleden waren unaniem positief over deze aanvraag. Een prachtige Beleeftuin waar jong en oud elkaar ontmoeten.” “Ja,” vult Marleen enthousiast aan. “Het past helemaal bij het versterken van de leefomgeving door het leggen van verbinding in de wijk met de sociale ontmoetingsplaats. En dit is een goed voorbeeld van een gezamenlijk buurtinitiatief. Mooi om te zien hoeveel er al door de bewoners en initiatiefnemers zelf is ondernomen.”
Fotografie Bertil van Beek
Contact ‌opnemen 
Heeft u ideeën voor de wijk, wilt u iets organiseren of onder de aandacht brengen bij de gemeente? Vul het contactformulier in of neem contact op met één van de  bestuursleden.
Contactformulier
Deze website is gesponsord door: